Kinderen

Overlijden van een kind

Het overlijden van een kind is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van ouders en eventuele broertjes en/of zusjes. Het is alsof je wereld instort en iedereen die hierdoor getroffen wordt, kiest zijn of haar eigen weg om hier mee om te gaan. Tegelijkertijd is het ook zo ontzettend belangrijk om goed afscheid te nemen. Dat vraagt om een specialistische benadering want ondanks het grote verdriet moet er naast de begeleiding ook het een en ander geregeld gaan worden t.a.v. de uitvaart. Op deze pijnlijke momenten is het van groot belang de juiste balans te zoeken tussen persoonlijk aandacht en de ook zo belangrijke praktische dingen die moeten gebeuren.
Het is van groot belang dat je op ieder gewenst moment bij je kind kunt kijken, een thuisopbaring is daarvoor zeker een goede plaats, waar het mogelijk is en ook het persoonlijkst om diverse handelingen zelf uit te voeren, het verzorgen, wassen, nageltjes knippen, aankleden en zelf dragen. Al dit soort handelingen zorgen ervoor dat je het afscheid op een zo goed mogelijk manier afrondt. Wij kunnen begrijpen dat het lezen van dit hoofdstuk vragen bij u oproept; stel deze gerust aan ons.

Extra aandacht voor kinderen die een dierbare hebben verloren

Ook aan kinderen die iemand uit hun naaste omgeving hebben verloren besteedt Kamsteeg uitvaartzorg extra aandacht bij de uitvaart
Het verlies van een vader, moeder, broer of zus, opa of oma kan een pijnlijke ervaring voor hen zijn. In het dagelijks leven zijn er genoeg aanleidingen om een kind vertrouwd te maken met afscheid, verlies of zelfs de dood. Dat lijkt misschien wreed of op z’n minst overdreven, maar kinderen die leren omgaan met verlies hebben een voorsprong wanneer ze in werkelijkheid met de dood te maken krijgen. Als er niet eerder met ze over gesproken is, zal het allemaal moeilijker te begrijpen zijn wanneer ze plotseling met afscheid en verlies geconfronteerd worden.
Speciaal voor kinderen heeft Kamsteeg Uitvaartzorg een boekje geschreven waarin op een kinderlijke en eenvoudige manier wordt uitgelegd hoe een begrafenis en alles daaromheen verloopt.

Dit boekje is gratis verkrijgbaar

informatie aanvragen

Delen: