Kinderen

Overlijden van een kind

Het overlijden van een kind is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van ouders en eventuele broertjes en/of zusjes. Het is alsof de wereld instort en iedereen die hierdoor getroffen wordt, kiest een eigen weg om hier mee om te gaan. Juist omdat de situatie zo moeilijk is, is het onzettend belangrijk om goed afscheid te nemen. Dit vraagt om een specialistische benadering, want ondanks het grote verdriet, moet er veel geregeld worden ten aanzien van de uitvaart. Op deze pijnlijke momenten is het van belang de juiste balans te zoeken tussen het verwerken van verdriet en het regelen van praktische zaken. Wij begeleiden u in het vinden van deze balans.
Het is van groot belang dat u op ieder moment bij uw kind kunt kijken. Hiervoor lijkt een thuisopbaring het meest geschikt. Veel ouders kiezen ervoor om diverse handelingen als het verzorgen, wassen, nagels knippen, aankleden en dragen zelf te doen. Deze handelingen kunnen er voor zorgen dat het afscheid op een zo goed mogelijk manier kan worden afgerond.

Wij kunnen begrijpen dat het lezen van bovenstaande tekst vragen bij u oproept. U kunt ons hiervoor altijd benaderen. 

Kinderen die een dierbare hebben verloren

Aan kinderen die iemand uit hun naaste omgeving hebben verloren, besteden we indien gewenst extra aandacht bij de uitvaart. Het verlies van een vader, moeder, broer, zus, opa of oma, is voor hen een pijnlijke ervaring.
Speciaal voor kinderen hebben we een boekje  waarin op een kindvriendelijke manier wordt uitgelegd hoe een begrafenis en alles daaromheen verloopt. Dit boekje is gratis verkrijgbaar.

informatie aanvragen

Delen: